Thursday, 26 May 2016

Mental Breakdown?

Assalamualaikum

2 Hari ni , menjadi-jadi aku buat drama marathon. Penat sangat, macam kena lari satu sekolah. Lol. Dua hari tidur tak betul.

Citer tu memang best sangat. Aku ada satu masalah bila aku tengok satu drama. Happy ending ke, sad ending ke.. aku tetap sedih. Sebab tu aku malas nak tengok drama. Bila dah start tengok macam amik drugs. Addict dia tu teruk gila. dan lepas tu ada rasa perasaan kosong sangat dan tak tau nak buat apa. Penah rasa? Penah rasaa?

Kena pulak hero drama tu dan heroin drama tu handsomee gila. Memang aku touching jadinya. First time drama buat aku menitis air mata. Selalu kalau aku tengok drama susah aku nak nangis sebab aku dah agak dia punya ending dia, plot dia seterusnya macam mana.

Bila aku tengok drama, aku akan cakap

Lepas ni confirm dia langgar pokok ciku

Lepas ni, confirm dia ngaku tu bukan anak halal.

Tapi drama ni, reaction dia buat aku. Nanges, maybe sebab aku menjiwai sangat watak perempuan tu hahahaha.


Tapi tulah bila dah start jatuh cinta, bukan senang nak move on. T______________T

Aku tengah fikir apa aku nak buat lepas habis drama ni. Aku tak boleh move on. Aku tak nak tengok drama dah. Seriously. T_T


Aku tak boleh tengok ending dia, aku rasa macam aku nak menangis ja. 
Aku buka moment best-best yang nampak bahagia, lepas tu terus aku tutup,
kalau tak aku akan sedih. T_T

Kenapa aku jadi macam ni. Huuhuks.


Ada tak yang spesis macam aku ni. Hahaha, meh kita geng ramai-ramai. aku tengah cuba nak move on ni. 


kbaitengs

LOL. 

Sorry aku merepek. 

Monday, 23 May 2016

Happy 1K!

Assalamualaikum ♥

Dulu aku memang saja je buat Wattpad, kononnya nak baca novel. Aku start kenal masa tu sebab aku nak cari novel yang free. tak nak yang bayar-bayar. HAHAHAHA, sebab novel mahal sangat. T_T baik beli makanan lagi sedap lol.

Lepas tu aku pun install apps WATTPAD ni.

rupanya baru tau yang wattpad ni boleh kita share karya kita. Macam penulisa2u. tapi sayang penulisan2u tak buat macam wattpad. aku tau perlukan duit yang banyak. Lagipun aku tak berkenan sangat nak baca dekat situ sebab warna dan loading dia berat. Dan nak cari sesuatu pun tak keluar sangat pun kadang

Aku pun saja letak cerpen yang aku pernah letak dekat blog ni yang bertajuk CRUSH. Kalau sesiapa pernah baca or tengok cover ke apa ke, terima kasih bebanyak. lol

So bulan lepas cerpen tu dapat ranking dalam #100 something lah. lepas tu bulan ni jatuh banyak jugaklah. T_T so sad. hahaha




Anyway, aku nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada yang vote dan yang baca dan yang sudi masukkan aku punya karya dalam reading list korang. Walaupun aku tahu aku punya ni boleh tahan je lah cerita dia. HEHEHE. orang lain beribu K dalam sehari. Tak pe. Aku rasa bersyukur sangat. Huks! Thank a lot guys.

 
 Boleh lik dekat sini untuk baca. ^^
dan atas ramai yang minta untuk ada sambungan, 
here,


okay till then. love you. 

hope you guys, doakan aku ye. thank you. 

Temptation of Sales!

Assalamualaikum ♥


Good morning guys? or afternoon guys lol.  2 days before I've received an email form Zalora. Not an email but E-MAILS. A lot of email. but the other one don't make me insecure so much. HAHAHA,. Insecure? lol, Aina. Sure you have a lot word to describe that feeling .

but this email really like calling ,
I clicked this email through my phone, and suddenly..


Omggggggg! I've been eyeing Something Borrowed brands for all this time. Praying everyday and night supaya Zalora buat SALES. Melompat aku tengok harga dia. HAHAHAHA. YA ALLAH. 

and now my babies are on sale. Sorry babe.. I want you. I really want you, but I afraid my dad will 'ceramah' me. huks huks. *sedut mucus*

I told my mom day and night, you know. Like telling her that Zalora doing crazy sales. but my mom...

Adik, do you want handbag? 

and I stun. HAHAHA. Aku kegkununnya bagi hintlahh. What should I say? Last month I've already a lot of stuff from Zalora. Sampai buat my mom tak nak letak duit dalam akaun bank akuu. HUKS. 

She really don't trust her daughter huh. Why mama? Heheks.

Later I post on my WeChat with caption 

Ya Allah, kuatkan semangat aku. 


Haahaha, my friends are 'helping' me so much. Thanks buddies. T_T


Babies, if we're meant to be. InshaaAllah. Hhahahahahha. BYE, Mommy sedihh kayy ni. hahaha.

Kbai. lewls.



Saturday, 21 May 2016

Dah sampai!

Assalamualaikum ♥

Yuhuu, korang ingat tak entri aku yang pasal Zalora probs dan aku punya isu dah selesai dah? Every story have happy ending. Hahaha, happy ending kononnya sangat.

Aku rasa dalam beberapa minggu lepas kot barang yang aku pesan untuk mak ayah aku dah sampai. Lol. dah sampai lama dah baru hari aku nak up entri. Aku baru jumpa mood okay. Sebab bila aku nak update, wire usb aku letak dekat bilik aku, aku duduk dekat bilik adik aku.

Bila aku dah bawa semua letak satu tempat, tiba-tiba check dekat youtube ada video best-best. lol jadi malas nak menulis. Kadang internet lambat. kadang hahahahhha. kau memang penuh dengan seribu satu satu alasan sebab kau malas nak update blog kan? phewww.

lagi satu, aku baru install photoscape hahaha. so baru boleh letak watermark. cesh, gambar ni je pun nak watermark lol. k. k. dah

So pada petang tu parcel dah sampai dan adik aku keluar pegi amik.

Aku pun terus amik dari aku dan buka dalam bilik.


jengggggg


akuu main bagi je, tadi pembalut semua. aku bagi mak ayah aku rasmi plastik. 

hadiah bidan terjun nama pun..


aku : nanti kakak kalau mampu lebih sikit, kakak belanja yang lagi mahal dari ni. 
mama : tak payah membazir lah...(tak sempat nak cakap habis)
aku : kalau kakak beli, mama nak ke tak?
mama : aihh mesti lah nak. orang bagi *mama gelak*

memang lah mak kita ayah kita akan cakap simpan lah duit bla..bla. semua. tak ada dorang minta bukan-bukan dekat kita. dapat hadiah tu sebenarnya menggembirakan hati dorang. bukan dengan cara bagi hadiah ja. tapi banyak cara lain lagi ye dak? 

ayah aku pun sama. heheh balik-balik kerja terus aku sua macam tu ja. haahhaa. sorry tak da pembalut lawa-lawa T_T

okayyyyy. tu jelah nak cerita.

hahaha, so kbai! ^^



Saturday, 7 May 2016

Your issue have resolved!

Assalamualaikum ♥

Wah isu apa plak dah yang dah selesai ni? semalam kan aku ada cerita yang Zalora ada bagi voucher but end up voucher tu tak leh guna sebab dalam sistem cakap aku dah guna.

So Alhamdulillah,isu tu dah selesai

Sepanjang pagi tu aku tak buka email aku sampai lepas zuhur baru aku buka gmail aku. Aku takut kalau aku buka email dan refresh tak ada jawapan yang aku nak dan end aku akan kecewa. Hahaha. So lepas tu baca basmalah mudah-mudahan ada rezeki aku. Bila buka-buka email tu terus nampak perkatan resolved! HAHAHAHA.

Tak tunggu panjang dah aku terus buka dan baca email aku. Yuuhuu! Zalora dah gantikan dengan code yang baru.

Semuanya selesai dalam masa sehari je.

So korang jangan risau kalau terjadi apa-apa just call diaorang punya customer service dan emailkan masalah korang berserta dengan eviden yang sesuai.

InshaaAllah pihak Zalora akan sentiasa membantu korang.

So ada rezeki mak ayah aku lagi. Hehehehe, Aku dah dapat voucher tu terus aku order barang.

Nak tahu apa yang aku order? Tunggulah bila barang dah sampai nanti, ada masa aku update. Yeeehehehe,

pstt, mak aku tanya hadiah dia tak jadi ke. Hahahaha . Sabaq na mama na. ^^



p/s:dan barang yang aku order tak sampai lagiiiiiiii weh. T_T

Thursday, 5 May 2016

Zalora buat hal?

Assalamualaikum

Hari ini aku dapat voucher dari Zalora. Eksaitednya aku tadi lol. dapat-dapat tu terus aku buka web zalora nak check out barang dari beg. Sebab aku nak tak sabar sangat nak beli sesuatu untuk parents aku.

Masa aku nak nak check out dri beg nternet tak stabil dan voucher tu terus jadi inactive. and I was like? Aku tak confirm apa lagi kot. So aku tanya dekat Zalora, dorang cakap aku dah guna. Tapi dia cakap kena contact customer service untuk dorang check semua.

Bila call dorang cakap aku punya voucher invalid. Invalid? I was like, biar betul. Aku disuruh send email plak, aku send dan dorang cakap We happy you can use our voucher bla.. bla..

Aku tak tahu la berapa kali aku refresh aku punya email dekat phone, menanti dan terus menanti dengan penuh harapan. T_T

Pleaselah pihak Zalora jangan buat I macam ni. I hantar lagi sekali lagi email. Kali ni I screenshoot semuanya dan bagi dekat dorang. Aku dah check dekat dorang dah, aku tak de beli apa-apa lagi. Last aku purchase barang masa hari Ahad hari tu. See?


Tsk. Kenapa buat aku macam ni.

Huhuk. rasa nak nanges je.

dah la..

Byeeeee

Online Shopping MALAYSIA?

Assalamualaikum ♥


The latest Malaysia online shopping trend has become a very popular shopping method for shoppers recently. Even for me, I have always been looking for other alternatives when it comes to shopping and online shopping is the best fix for that. There are many benefits of online shopping and the very reason why online stores and online boutiques are a booming business today. Let me list you the benefits of online shopping Malaysia.


1. Save time – 
Of course we'll save our precious time. You know why? Cause you can even shopping while you're waiting someone or in traffic jam. Hehe. Surely we all do have a specific list that we want to buy and with just a few clicks we can buy anything instantly. Later you will find out you can move to other important things, which can save time.


2. Save fuel – 
This is my favourite part. As the market of fuel industries battles in quite a ‘nasty’ war of price which can be increased and decrease, especially recently, but no matter how much the fuel is going to cost it does not affect our shopping errands. Because basically shopping online does not require us to drive to go out anymore, so no purchase of fuel is necessary, or would be less. You don't need to worry bout spending your money for fuel anymore. Maybe you can save it to treat yourself with little online shopping? LOL.


3. Save energy –
 I have to admit that it can be tiring to shop from one location to another. With online shopping I do not have to waste my energy anymore when buying. You can just simply laying on bed while listen to music and scroll your tab, laptop or your smartphone and your order will be drive to you. ^^

4. 24/7 availability 

– This is a fact. Online stores are not like any conventional retail stores that we know, because they open 24/7 and this gives us the freedom to shop at our own convenience. This is why you should online shopping, you can eyeing your stuff at anytime without worries!


Till then, chill babe! ^^