Monday, 24 August 2015

Inspirasi : Moga Allah Redha.




Bila baca ni... tiba-tiba terasa ada kekuatan di dalam jiwa yang sudah meruntun merindukan maahad. Sungguh aku cuma ada Allah je bila di sana dan sokongan ibu ayah di rumah. 

Bila aku di MRSM, baru aku nampak betapa teruknya remaja sekarang. Bukan aku nak puji diri aku bagus. tapi percayalah.. yang baik tu hanya beberapa kerat sahaja. Maksiat seolah-olah perkara biasa yang di lakukan. Malah, makin banyak kau buat makin di banggakan.

Sedangkan bila kau buat baik. orang pandang jelik dekat kau. Itu yang aku rasakan sekarang. 

Allah.



Aku kena tag.

Assalamualaikum gais.

Tadi kemain aku check draf. Saja check entri lama yang aku hidekan dulu. T_T hahaha. 

Tetiba aku jumpa niii. Draft ini..

http://amenoshonen.blogspot.com/
so thanks sebab tag, dan maaf kerana lambat menjwab, dah setahun kemudian baru aku jawab. T_T

1. Nickname zaman sekolah apa?
Sekolah rendah dulu orang panggil aku Ustazah. Keh. -_- apa kess.

2. Tolong tanya Rapunzel kejap brapa panjang rambut dia?\
Tanyalah sendiri. small matter je tuuhh. hiks

3. Kalau korang dapat superpower, korang nak superpower yang mana? Apa yang korang buat dengan superpower tu? 
Nak ada superpower yang boleh doublekan duit. HAHAHA. Supaya.. korang faham2 je lah. Hehek

4. Ada seketul bom dok betul-2 depan mata korang. Apa yang korang nak buat?
Hmm... kalau tu roti bom.. aku telan.

5. Tinggi brapa?
Adesshhh. 152cm je. Pendekk sangattt an.

6. Kalau anda ditakdirkan duduk dalam bas sempit yang penuh dengan orang yang ketiaknya yang "harum semerbak kasturi", apa yang korang buat?
Hmm. Muntah kasturi di situ juga. HAHAHA

7. Korang ada nampak orang kena electric shock. Nak tolong orang tu ke tak?
NO COMMENT. HAHA

8. Bangun dari tempat yang korang duduk, pusing tiga kali, belok kanan tiga langkah, empat langkah ke belakang, enam langkah ke depan, lima langkah ke kiri. Ambik benda yang ada kat depan mata lepas tu. Apa yang korang ambil?
Aku malasss gerakkkkk. 

9.  Ada phobia tertentu? Kalau ada phobia apa?
Clownphobia. -__- aku tak boleh tengok clown. SERAM.

10.  Suatu hari anda bangun sebagai seorang zombi. Apa korang buat lepas tu?
Bersenam.

11.  Benda yang paling gila pernah korang buat?
HAHAHA. RAHSIA. Hanya kawan aku je tauuu and Allah. ehem. 

Oakaaaay tu je. Byee~ ^^

Sunday, 23 August 2015

Merepek Post.

Assalamualaikum and holla gais!

How u guys being today? Pergghh speaking pulak minah ni. Fefeling mat saleh sat apa salahnya. Satgi aku cakap arab, takut hampa tak faham. Hampa tak faham tak pa. Aku tak faham. Naya. HAHAHA. K loghat Kedah dah keluar.

Korang faham ke apa aku merepek meraban sesorang ni. Tak faham pun tak apa. Abaikan. Tak penting. Sebenarnya tajuk hari ini pun memang sangat merepek. So aku cakap merepek  tanpa arah tuju. Tengah mencari balik sebenarnya mood yang sudah terbang ke Lautan Pasifik.

....

...

..

.

Okay, like seriously aku tak tahu nak cakap apa sebenarnya. Dua tiga menjak ni.. family aku tengah run satu bisnes. Since aku duduk asrama, jarang lah nak aku membantu. Tak apalah, aku tolong doakan je lah semooga semuanya baik sahaja. Hehehe

Oh, perasan something? Blog aku dah hitam putih balik. Hahaha. Aku tak boleh nak jauh-jauh dengan warna kesayangan aku ni. Tapi warna fav aku banyak. Pink, Merah, Orange biru. Eh banyak sangat warna aku ni.


Header aku tu kononnya dah habis style untuk typography, sesuailah untuk aku yang kaki typo. K. ade kene mengene ke? Rasanya tak ada. Actually sekarang aku ada dekat rumah. Mehehe.

Rinduu nak belajar, tapi aku sekrang tengah persiapkan hati ni semula selepas duduk dekat rumah lama sangat. Hm. Aku malas nak cerita pasal life aku dekat sana. SEDIH.

K. Akuu rasa aku dah ada idea nak menulis. Kbai.