Wednesday, 11 March 2015

Esook balik!

Yuhuuu. Opss! Assalamualaikum. So korang apa khabar? Aku rasa aku tak berapa nak sihat. Aku rasa macam nak demam je. Ceh.. nak demam dah nak dekat balik rumah. Mengada je aku ni kan? Aku sekarang tengah mencari mood untuk menulis. Mengantuk gila tau tak? Serius rasa macam nak tidur je ni. Plus aku tak berapa ada mood nak menulis.

Hari ini seharian aku tak belajar. Eh, bukan. Belajar juga, tapi 2 masa terakhir. Belajar add math. Aku rasa kes cikgu tak masuk dari pagi...masa tengah hari aku mabuk belajar add math. HAHAHA. Aku rasa macam otak aku tengah loading je ni. dari tadi aku rasa aku loading je. Selalu aku tak macam ni pun. Huhuk! Bukan... aku rasa aku selalu je. cuma kali ini je yang menjadi lebih sikit.


Dah, aku dah merapu gila sembang. Korang jangan menyampah pulak. Aku dah lama tak menulis. Faham-faham sendiri lah. Loaaaaadinnng...


Okay.. mari kita cerita tentang nak balik rumah. Hahaha. Semalam aku ada kemas baju sikit, masuk dalam beg bersaiz sederhana... tapi aku rasa aku kena amik beg besar aku sebab aku nak bawa balik banyak barang. Hahahaha. Kononnyaa lah. Aku tak excited nak balik. Aku tak sabar nak balik. Faham tak macam mana?


Aku mengantuk. Assalamualaikum. Tak tau nak cakap apa dah..

Sunday, 8 March 2015

Sabar?

Assalamualaikum w.b.t

So holla everybody. Still remember me? Miss me huh? Kalau korang perasan.. kalau korang perasan la. Lebih kurang 2 minggu blog aku di private kan. Aku terpaksa privatekan kejap atas hal-hal kecemasan. Hehehe. So korang mesti tertanya-tanya kan dekat mana aku beronline ni. Cewah. Aku beronline dekat maktab sayang oii.

Sekarang time prep. Actually aku ada kerja nak buat tapi.. dalam laptop ni tak ada software yang aku guna untuk buat kerja aku. Jadi aku kembali ke kerja sambilan aku, iaitu menulis. Hahaha. Kononnya lahh. Dalm seminggu ni ada banyak perkara yang berlaku dalam hidup aku. Benda yang pahit, benda yang manis. Alhamdulillah aku boleh lalauinya walaupun kadang-kadang aku rasa macam nak give up.


Alhamdulillah, aku lalui semua ini berkat kesabaran aku dan doa mama dan ayah, sahabat dan akak-akak dan kawan-kawan blogger semua.

Aku rasa macam nak bercerita tentang apa yang berlaku. Tapi aku takut aku yang mengalirkan air mata bila menulis pasal cerita ni.

Sabar itu indah..

Semua orang pernah dengarkan tentang tu?

Tapi berapa ramai yang bersabar untuk mendapatkan keindahan itu. Keindahan selepas kita bersabar?


Aku sebenarnya tak tahu nak cakap apa lagi.. so.. assalamualaikum..